Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Šikana na pracovišti podřízeným

Jedná se o šikanu podřízeným, když svého nadřízeného neustále upozorňuje na nějaké "chyby", chce stále nápravu, píše mu SMS o víkendu, napadá jej? Vlaďka

Odpovědi na otázku

Dobrý den, bez konkrétnějšího popisu jednání či bez monitoringu dění na pracovišti lze situaci obtížně vyhodnotit. V zásadě šikana na pracovišti vzhledem k podřízenému může existovat. Jde o specifický typ mobbingu(psychický teror na pracovošti) , o tzv. staffing. Roznětkou mobbingu bývá nevyřešený nebo nesprávně řešený konflikt. Příčiny hledejme v osobnosti původce teroru, ale také ve špatně nastavené firemní kultuře příliš upřednosňující konkurenční prostředí, v nedostatku etiky na pracovišti apod. Pokud napadání, které nespecifikujete, má frekvenci alespoň 1krát týdně a trvá minimálně 6 měsíců a zvláště podílejí se i další zaměstnanci, splňuje takové jednání definici mobbingu. Rozhodně v této fázi radím 1)zmapovat situaci a poznat protivníka, 2)vést si podrobné záznamy - zaznamenávat si projevy a formy, shromaždovat stopy i nepřímé důkazy 3)zajistit si spojence a svědky.
Toto jednání zřejmě lze označit za určitou formu šikany. Bez ohledu na to, zda jsou chyby skutečné či smyšlené, je to nepříjemný způsob obtěžování a nadřízený by si to neměl nechat líbit. Vzhledem k pozici "oběť - viník" (nadřízený - podřízený) bych doporučila s podřízeným nejprve promluvit, zjistit případné důvody jeho chování atd., a pokud to nebude nezbytné nejednat z pozice nadřízeného a doufat, že domluva zabere.