Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Může mě šikanovat soused?

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se v tomto případě jedná o šikanu. Dočetla jsem se, že šikana je i omezování. Mám problém se sousedem, který bydlí nad námi. Dům, ve kterém bydlíme, nemá žádnou stropní izolaci. Nemáme dobré vztahy s těmito lidmi (táhne se to z minulosti). Soused má psa, který konstantně asi jeden rok poškozoval naši rohožku, že ji rozdrbal (již druhou), i přestože věděl, že nám to vadí a nepřejeme si to. Dělal to naschvál (nebudu jmenovat jeho psychické a životní problémy, které si zřejmě takto ventiluje). Ví, že je mezi byty dost slyšet, tak vždycky, když jdeme spát začne schválně dupat jako slon, že se nám až otřásají vnitřní dveře. Už mě nebaví mu to neustále vracet, protože je to pořád dokola, takže by mě zajímalo, jestli by se to dalo řešit nějakým důstojnějším způsobem. Domluva je v tomto případě házení hrachu na zeď.

Odpovědi na otázku

Pokud důstojnějším způsobem míníte právní řešení, tak tu možnost samozřejmě každý má. Otázkou ale je, jestli si tím nenadělá víc škody než užitku. Vždycky je lepší se zkusit nějak domluvit a určitě si nepomůžete tím, když sousedovi budete jeho naschvály vracet - pokud to opravdu dělá naschvál, tak vás k tomu chce přesně vyprovokovat a pokud to naschvál nedělá, tak může oplácení brát jako útok z vaší strany. Ale je to dotaz spíš z oblasti práva.