Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Je to šikana když jsou v práci používány vulgarismy

Dobrý den, v práci pracuji v podstatě v oddělení sama a jsem zodpovědná přímo řediteli společnosti. Byla jsem však přesunuta do jiného oddělení, kde sedím se v jedné místnosti se samými chlapi. Tam se používají vulgarismy jako běžná mluva. Ale takového kalibru, že to zůstává rozum stát. Neberou si žádné servítky přede mnou naopak se hrubě vyjadřují, že se kvůli mě měnit nebudou. Několikrát jsem upozornila, že to přehání a takové výrazy nechci poslouchat. Výsledek - výsměch a pohrdání... Je to šikana na pracovišti, když jsem nucena sedět v takovém oddělení? Díky za vyjádření.

Odpovědi na otázku

Děkuji za tak rychlou odpověď. Vulgarismy nejsou směřovány přímo mě, nicméně věcně slyším, že jsem nepochopila, že se jim musím přizpůsobit, že to tam alespoň jiskří a že jsem moc slušná. Nedávno jsem si vyslechla, ať "držím" hubu, že já tam jsem jen na návštěvě a oni jsou doma. Možná je to jejich forma legrace, ale já to neuznávám. Možná, i když se snažím, to beru moc osobně.... Smířit se s tím nechci. Člověk je hrozně ovlivnitelný okolím a takhle rozhodně mluvit nechci. S jejich nadřízeným jsem se snažila o tom mluvit mezi čtyřma očima. Snažil se odlehčeně navodit, ať se chovají normálně a že bude vybírat peníze za sprostá slova. Vůbec s tím neuspěl, naopak: "ty č.... my ti na to s.". Omlouvám se, chtěla jsem trochu dokreslit situaci. Ještě jednou děkuji.
Pokud ty vulgarismy nejsou adresovány přímo vám, asi se dá těžko mluvit o šikaně. Každopádně to leccos vypovídá o úrovni vašich spolupracovníků. Otázka je, co se dá ve vaší situaci dělat. Buď se s tím smířit, anebo to nějak řešit s nadřízeným těch kolegů. Je to ale spíš otázka z oblasti práva.